top of page
IMG_4838.jpg

FOODCURATORS
ZUIDERZEE CONDIMENTS

Ansoop, gruunmoes, sukersurep en kipper (respectievelijk ansjoviszout, kervelolie, specerijenstroop en gerookte haringpoeder) behoorden ooit tot de standaard smaakmakers in keukens rond de Zuiderzee. Foodcurators bracht deze bijzondere ingrediënten terug voor het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, en presenteerde ze in keramische vaatjes geïnspireerd op historisch keukengerei. 

 

We draaiden de modellen naar design van Foodcurators en voegden handgevormde details toe. Voor het ononderbroken reliëf van het kipperpotje maakten we rubbermallen, en we maakten de transfers voor het vaatje met ansjoviszout. Ook de productie was in handen van Fabrique Céramique.

 

Materiaal: porselein

Afmeting: diverse formaten

ZZM-overzicht-totaal-vooraanzicht.jpg
IMG_8209.jpg
DSC_0027.jpg
DSC_0014.jpg
DSC_0036.jpg
IMG_8289.jpg
IMG_8463.jpg
IMG_9001.jpg

Film Foodcurators door Milan Amzic

bottom of page